Sama kohtuotsusega jättis ringkonnakohus muutmata Vello Loidi süüditunnistamise kelmuses. Teda karistati kahe aasta ja kuue kuu pikkuse vangistusega, mis jäeti kolmeaastase katseajaga tingimisi täitmisele pööramata. Karistuse hulka arvati eelvangistuses viibitud aeg. Ka Loidi puhul pidas riigikohus eelmise astme kohtu otsust õigeks.

Ringkonnakohus on kriminaalkolleegiumi varasema praktikaga riimuvalt märkinud, et karistuse kandmisest tingimisi vabastamiseks peab kohus ära näitama süüteo toimepanemise asjaolud ja süüdlase isikut iseloomustava eripära, mis muudaks karistuse reaalse ärakandmise ebaotstarbekaks.

Selliseid asjaolusid Liis Haavli puhul kohtud ei tuvastanud, mistõttu Riigikohus ei muutnud ringkonnakohtu otsust Liis Haaveli karistamise kohta reaalse vangistusega.

Arutatavas asjas on kohtud Liis Haavli süüdi tunnistanud kaheteistkümnes kelmuses, lisaks veel varguses, arvutikelmuses ja tähtsa isikliku dokumendi kuritarvitamises. Kuriteod on viiel korral toime pandud kõrges eas isiku suhtes.

Haavel on jätkanud kuritegude toimepanemist nii pärast varasema süüdimõistva otsuse tegemist kui ka pärast arutatavas asjas vahi alt vabanemist.