Iga kuu, mis parlament venitab olemasoleva seadusemuudatuse vastu võtmisega, viib maksupetturite taskusse kümneid miljoneid kroone, vahendavad ERR Uudised "Aktuaalset kaamerat".

Eesti kütusefirmad on aga käega löömas - maksupetturite osakaal turul on läinud nii suureks, et ausal tegutsemisel pole kohati enam mõtetki.

"Kütus tuleb kas Lätist või Leedust - Läti aktsiisilaost jõuab Eesti aktsiisilattu, kust see müüakse mitme varifirma poolt edasi. Varifirma jätab käibemaksu tasumata," selgitas maksu- ja tolliameti kontrolliosakonna juht Egon Veermäe.

Maksuhalduri hinnangul liigub petturite taskusse paarsada miljonit krooni aastas, kütusemüüjate hinnangul on summa veelgi suurem. "Kütuseliitrilt, mis petetakse võib saamata jääda kuni kaks krooni ehk aastas teeb see kuskil 500 miljoni ja ühe miljardi krooni vahel," märkis Neste Eesti peadirektor Indrek Kaju.

Seaduseauk, mille kaudu raha sulide taskusse jookseb, oleks lihtsalt kinni topitav, kuid muudatuse eelnõu ootab oma järge juba suve algusest.