Nimelt sätestab seadus, mis määratleb presidendipaari hüved, et riigi esileedile hüvitatakse iga kuu lähetus-, esindus- ja muud põhjendatud kulud. Neist esimeste hulka kuuluvad näiteks sõidu- ja majutuskulud, teised kaks jäävad segaseks. Kui ülejäänute suurus on seaduses määratlemata, siis esinduskulude katteks saab esileedi iga kuu 30% presidendi palgast. Just nende kahe viimase punkti alla paigutab presidendi kantselei Evelin Ilvese rõivad.

Ehkki nüüd on segadust küllaga, ei arutatud seaduse muutmise ajal hüvitiste sisulist poolt riigikogus peaaegu üldse, sest nagu selgub tollastest stenogrammidest, oli asjaga kiire. Nimelt kerkis 2006. aastal esile küsimus, mis saab president Lennart Meri abikaasast pärast riigijuhi surma.

Helle Meri eelnõu

Meedias räägitigi sellest eelkõige kui „Helle Meri eelnõust”. Seaduse vastuvõtmisega kiirustamist tunnistas tollane riigikogu põhiseaduskomisjoni liige Evelyn Sepp. „Arvestades selle eelnõu menetlemise tempot, me kirjalikku arvamust arutluse ajaks [vabariigi valitsuselt] saada ei lootnudki,” ütles Sepp. Samuti ei tekitanud tema sõnul eelnõu komisjonis pikemat diskussiooni ja seadusemuudatuste suhtes oldi üksmeelel.