“Plant vaatas Toomkirikut ja lossi ning leidis, et tegemist on väga kihvti kohaga,” rääkis Sukles, üks Planti kontserdi korraldajaid. ”Plant ütles, et tahaks siin kunagi kontserdi teha. Ütlesin, et egas midagi, tule tagasi ja tee! Ja ta lubaski seda.”

Suklese sõnul võtsidki Haapsalu inimesed Plantiga ühendust ning nüüdseks on rockilegend saatnud kontserdikorraldajatele kinnituse, et 9. augustil annab ta kontserdi.

“Selles mõttes on asi eriti super, et meie haarasime kinni sõnakõlksust, Planti puhul on omakorda aga tegemist tõsise kunstnikuga, kes peab antud lubadusi,” ütles Sukles.

Maailmakuulus Led Zeppelin võib ühineda

Sukles märkis, et kuna maailmas levib Led Zeppelini taasühendamise kuulujutt ning üles on soojenemas ka kitarrist Jimmy Page’i ja Planti duett, siis lubas Plant, et tänavu tehakse Zeppelini lugusid rohkem kui Firenighti raames toimunud kontserdil.

Mitu muusikut on märkinud, et Planti esinemine 2001. aastal on olnud üks parimaid Eestis toimunud rockikontserte.

Kuigi rahvast oli tollal vähe, ei teinud Plant poolteisetunnisel show’ l endale hinnaalandust.

Tänavuse kontserdi lava püstitatakse Valge Daami ilmumiskohana tuntud torni kõrvale. “Kuna arvata võib, et kontserti tuleb vaatama vanem ja elitaarsem seltskond, siis paigutame platsile istekohad. Seetõttu arvestame 6000-7000 inimesega,” ütles Sukles.

Reformierakonna liige Sukles naeris, et mõneti on tegemist uue ja vana poliitika esimese ühise suurüritusega Haapsalus. “Pakkusime selle Res Publica juhitavale linnavalitsusele välja, kontserdi korraldaja on kultuurikeskus.”

Robert Plant jättis väga inimliku mulje

Planti kontserdi piletid tulevad müüki juuli alguses ja pääsme hinnaks kujuneb umbes 400 krooni.

“Minule jättis Robert Plant sügavalt inimliku mulje,” ütles pärast 2001. aasta kontserti staari saatja, Haapsalu vehklemistreener Peeter Nelis.

“Ta oli ülimal määral jutukas,” meenutas Nelis. “Tundis huvi ajaloo vastu kuni praeguse olukorrani välja. Küsis valitsuse kohta ja huvitus igapäeva tühjast-tähjast. Jutt ei katkenud hetkekski.”

Vahetult enne ärasõitu Haapsalust avastas Robert Plant kuursaali ja selle tagant paistva lahe. “Poisid, kaks minutit veel!” hüüdis ta ja keeras otsa ringi kuursaali poole.

Kahest minutist sai tund. Robert Plant istus kuursaali akna alla merevaadet ja kohvi nautima, ning lausus: “See on alles elu!”

Samaaegselt Planti kontserdiga on Haapsalu Augustibluusi 10. aastapäev.