Viimasel ajal on sagedased operatiivteenistuste väljasõidud, mis on seotud rõdul grillivate elanikega, teatas Lõuna-Eesti päästekeskus. Grillimisel tekkiv suits häirib kaaselanikke, mille tõttu helistatakse politseisse, samuti on rõdul grillimine tuleohtlik ning keelatud tegevus ja päästeteenistuse inspektoritel on õigus selle eest elanikke trahvida.

Tihti väidavad grillijad sündmuskohale saabunud korrakaitsjatele, et sellisel moel rõdul toiduvalmistamine on lubatud. Kuid vastavalt tuletööde tuleohutusnõuetele, mis on kirjas siseministri 1998. aasta määruses, loetakse tahkkütusel töötavat ja teisaldatavat šašlõki- või grillahju või muud samalaadset seadeldise kasutamist küttekoldevälise tule tegemiseks, mida tohib teha ainult väljaspool ehitist. Teisaldatavat šašlõki- või grillahju või muud samalaadset seadeldist võib kasutada hoonest vähemalt viie meetri kaugusel.

Niisiis tuleb grillimisel järgida samu ohutusnõudeid, mis lõkke tegemisel. Arvestama peab ilmastikuolusid, tuule tugevust ja suunda. Oluline on siin kohal lisada, et nimetatud ahjud peavad kasutamise ajal olema pideva järelevalve all ja pärast tegevuse lõpetamist tuleb kütusel täielikult ära põleda lasta või põlemisjäägid veega kustutada.

Tuleõnnetuste ennetamiseks palub päästeamet elanikel ülaltoodud nõuetega arvestada. Rahaline karistus tuleohutusnõuete rikkumise eest võib ulatuda 18 000 kroonini.