Sel teemal spekuleerimisel ei ole praegu mingit mõtet. Olen orienteeritud uue valitsuse loomisele koostöös sotsiaaldemokraatidega.

Varem olete just teie sotsiaaldemokraatide kohta üsna teravalt öelnud.

Ei ole ju saladus, et tegemist on kahe erakonnaga, mille maailmavaade näiteks majandusküsimustes on üsna erinev. Seetõttu on loogiline, et poliitilises debatis oleme olnud eri pooltel. Samas näen praegu, et valitsust moodustades suudame neist erimeelsustest üle olla ja austame teineteist sedavõrd, et ei ava teemasid, mis on teisele poolele punaseks rätikuks. Kindlasti mõistavad sotsiaaldemokraadid, et Reformierakond ei oleks nõus suure maksutõusu või astmelise tulumaksuga. Ka meie mõistame, mis teemadel sotsiaaldemokraadid ei pruugi nõustuda, ja aktsepteerime seda. Tegeleme ühisosa, mitte erimeelsuste otsimisega.

Mis etteheiteid oli teil IRL-ile?

Oleme teinud koos IRL-iga palju Eesti jaoks olulisi otsuseid ja olen neile tänulik toe eest majanduskriisist väljatulekul. Reformierakond ei sulgenud ust IRL-i ees, alustasime SDE-ga konsultatsioone eesmärgiga saada ettekujutus võimaliku ühisosa suuruse kohta. IRL võttis ise opositsiooni mineku hoiaku, tehes avalikkusele raskestimõistetavaid avaldusi ja esitades parlamendi menetlusse rahalise katteta ettepanekuid. Tunnistan, et nende selline käitumine üllatas mind. See ei ole see IRL, keda mina tunnen.

Loe edasi, ja saad teada muuhulgas seda, milline on haldusreformi kavade tulevik.