Alates esmaspäevast senist paberpiletit asendav plastsõidukaart võimaldab rongis sularahata arveldada. Sinna saab nii rongis klienditeenindajalt kui ka kodus internetist laadida ühekordseid pileteid ja perioodikaarte. Kellel vastav kaart puudub ning ostab rongist tavalise paberpileti, sellele maksab see nüüdsest sõltuvalt rongi tüübist 1 või 3 krooni rohkem. Septembris on võimalus saada plastkaart tasuta, kui sellele perioodikaart osta või vähemalt 100 krooni laadida.

Hinnatõus juhusõitjatele

Küsimusele, kuidas Elektriraudtee kommenteerib väidet, et uue kaardisüsteemi rakendamine on tegelikult rongipileti varjatud hinnatõus, vastas Kaareste, et reaalselt läheb pilet kallimaks vaid juhusõitjaile. Plastkaardi omanike pilet ei kalline.

Elektriraudtee uus piletimüügisüsteem on Kaareste sõnul arendatud sõitjate tagasiside põhjal. „Uue süsteemiga lõime võimalused osta omale rongipilet kodust, interneti vahendusel. Samuti võimaldab see luua uusi piletitooteid,” ütles ta. Elektriraudtee näeb, et sellist plastkaarti saab edaspidi kasutada ka Tallinna–Harjumaa teistes ühistranspordisõidukites pileti ostmisel.

Sama meelt oli ka Harjumaa ühistranspordikeskuse tegevdirektor Ago Kokser. „Tallinna–Harjumaa ühtse piletisüsteemi hange on praegu pooleli. Pean realistlikuks, et ühtne piletisüsteem käivitub järgmise aasta sügisel,” ütles Kokser. Ta lisas, et koostööd tehakse ka Elektriraudteega.