Õpilasfirmade laadal esitlesid oma kaupa 58 firma noored ettevõtjad.

Ringkäigul jäi silma mitmesuguseid sõbrapäevaks mõeldud tervituskaarte, vilditud südameid ja kaelakeesid ning pehmeid loomakesi, aga ka puidust pastapliiatseid, kandikuid ja linnumaju.

Laadal võis lasta endale valmistada pildiga rinnamärgi või värvilise helkuri. Lettidel olid külmkapimagnetid, karvased õlakotid, sallid, heegeldatud sõrmused, riidest kotile joonistatud malelaud ja paberimassist nupud, Eestit tutvustav lauamäng. Rõõmsatujulised noored pakkusid aktiivselt kaupa ja kinnitasid ridamisi, et äri on läinud Eesti seni suurimal õpilaslaadal hästi, kuigi jõulude eel osteti enam.

Ettevõttejuhtidest koosnev žürii valis parimaks tooteks EBS-i gümnaasiumi õpilasfirma Akuabi USB-otsikuga akulaadijad, mis võimaldavad ammutada patareist energiat MP-3 laadimiseks.

Parim müügistrateegia oli Tallinna reaalkooli, Rocca al Mare kooli ja Westholmi gümnaasiumi õpilasfirmal WriteGo – nemad pakkusid kaustikut, mille küljes on pliiatsitasku. Parima müügikoha kujundas villaehetega kaubelnud Värska gümnaasiumi õpilasfirma Villapärl, kasutades dekoratsioonina muu hulgas villapuud.Kõige arendavam toode oli Luunja keskkooli kahes raskusastmes matemaatiline doomino.

Vaata ka: www.ja.ee