Saar rääkis Vikerraadiole, et loodab endiselt Rahvaliidu mingi osa ühinemist sotsiaaldemokraatidega ning et lähitulevikus tuleb see väga tõsiselt kõne kalla ka rohelistega.

Edu riigikogu valimistel inimeste seas, kes on väsinud Savisaarest ja parempoolsest poliitikast, sõltubki Saare sõnul sotside, Rahvaliidu ja roheliste koostööst.

Kaks põhisuunda

„Ma arvan, et lähiajal näeme, et kogu üldsuse jaoks hakkab selginema üks hoopis teistsugune veelahe, need on erakonnad, kes võitlevad põhimõtteliselt demokraatia eest ja erakonnad, kes tegelevad tsentraliseerimisega ehk püüavad jõuda kaheparteisüsteemi juurde," rääkis Indrek Saar.

"Seal ma lahutaksin üksteisest kardinaalselt erinevatele tiibadele Reformierakonna ja Keskerakonna, kes on ühes paadis ning kõik ülejäänud erakonnad. Tegelikkuses see veelahe jookseb hoopiski sealt, kas me tahame sellisel laiapõhjalisel demokraatial põhinevat ühiskonda või tsentraliseeritud ühiskonda. Arvan, et see on tunduvalt tõsisem veelahe, kui liigitamine vasak- või parempoolseks, mustaks või valgeks erakonnaks.”