Kärla valla kontsaabel peatas laupäeval kell 14.29 Kuressaare–Kihelkonna-Veere maanteel Kirikukülas kontrollimiseks kinni sõiduauto Opel Vectra. Selgus, et autot juhtis alkoholijoobes ja vastava kategooria mootorsõiduki juhtimise õigust mitteomav 16-aastane noormees, teatas Lääne politseiprefektuur.

Konstaabel otsustas kontrollida ka sõidukis viibinud ülejäänud nelja inimest, sest kogu seltskond oli silmnähtavalt tugevas alkoholijoobes ning neist ühe käes oli ka avatud viinapudel. Selgus, et neljast kaasreisijast kaks olid roolis olnud nooruki lähisugulased – tagaistmel istusid tema ema ja isa.

Konstaabel päris selgitust ja sai vastuseks, et otsustati sõita Kärlale, et osta veelgi juurde alkoholi ja bensiini. Noormehe isa väitis konstaablile, et kuna ta oli piisavalt purjus pani ta rooli oma poja, et ära hoida liiklusõnnetuse toimumist.

Konstaabel kõrvaldas nooruki roolist ning kohalekutsutud kaine juht toimetas auto minema. Tegemist oli nooruki perele kuuluva sõidukiga.

Oma käitumise eest peab vastutust kandma ka noormehe isa, kes andis juhtimisõiguse üle alkoholijoobes ja juhtimisõigust mitteomavale isikule.

Politsei alustas juhtunu uurimiseks väärteomenetlust. Noormeest võib rikkumise eest karistada rahatrahviga kuni 18 000 krooni või arestiga. Tema isa karistuseks võib kujuneda kuni 18 000 krooni suurune rahatrahv.

Noort juhti on varem karistatud mootorsõiduki juhtimise eest, sest ta ei oma vastava kategooria sõiduki juhtimise õigust. Noormees on varem karistada saanud ka alkoholiseaduse rikkumise eest, sest on viibinud purjuspäi avalikus kohas.

Kuressaare politseijaoskonna juht, vanemkomissar Aare Allik märkis juhtumit kommenteerides, et tegemist on musternäidisega, kuidas käituda ei tohi.

"Täiesti mõistatamatu on, kuidas inimesed saavad nii vastutustundetult käituda, seades ohtu nii kogu perekonna kui ka kaasliiklejate elu ja tervise," ütles vanemkomissar.