Tallinna Sadama turundusdirektor Erik Sakkov ütles, et töötajatele jõulupreemiana kuupalga suuruse toetuse maksmise näeb ette ametiühinguga sõlmitud kollektiivleping. Sakkov ei osanud öelda töötajate keskmise palga suurust, kuid see on tugevasti üle Eesti keskmise.

Tallinna Sadama juhatuse esimehe Riho Rasmanni sõnul saavad tippjuhid jõulupreemiat 25 000–30 000 krooni. “Mina juhatuse liikmena jõulupreemiat ei saa, kuid ilmselt aprillis saan aastapreemiat,” ütles kuus 65 000 krooni teeniv Rasmann. “Siis kinnitab firma nõukogu aastaaruande ja nemad otsustavad, kui hästi Rasmann toime on tulnud.”

Ühte suurimat aastapreemiat maksva riigifirma Eesti Loto avalike suhete juht Piret Kütt lausus, et jõulupreemiat firmas ei maksta, küll aga antakse aastapreemiat. “Preemia suurus sõltub konkreetselt aastatulemusest ja tööpanusest,” ütles Kütt. “Teisiti öeldes arvutatakse preemiat vastavalt osakonna teenitud kasuminumbrile.”

Küti kinnitusel makstakse preemiat vastavalt töötaja palga suurusele ning summa moodustab 20-70 protsenti kuupalgast. Eesti Lotos teenivad töötajad kuus keskmiselt 6000-kroonist brutopalka.

Lennujaamal originaalseim preemia. Eesti Loto juhatuse esimees Monika Salu ei soostunud töölepingu konfidentsiaalsusele viidates enda preemia suurust ütlema. “Kõik sõltub majandustulemustest, siis peaks ka preemianumber selguma,” märkis ta. Rahandusministeeriumi andmeil teenib Salu kuus umbes 48 000 krooni.

AS-i Tallinna Lennujaam juhatuse esimees Rein Loik ütles, et firma maksab traditsiooniliselt jõulupreemiaks uue aastanumbri suuruse summa. “Seekord maksame siis kõigile 2002 krooni,” ütles Loik. “Selline tava on ka seetõttu hea, et igal aastal tuleb summat suurendada vaid ühe krooni võrra töötaja kohta. Seetõttu ei kasva preemiasumma liialt suureks.”

Eesti Energia maksab 1600 krooni. Eesti Energia pressiesindaja Katrin Linask lausus, et firma maksab jõulutoetust kõikidele töölepinguga töötajatele 1600 krooni, millest arvestatakse maha maksud. Jõulutoetust ei saa alla aasta Eesti Energias töötanud inimesed ning samuti firma juhatuse liikmed, kes on ametis teenistuslepingu alusel.

Linaski sõnul oli jõulutoetus Eesti Energias varem seotud alampalgaga, kuid nüüdne toetus on kehtestatud kollektiivlepinguga.