“Oleme sellele mõelnud,” kinnitas Lemminkäinen Eesti juhataja Avo Lillemäe. “Lemminkäinen on siiski ehitusfirma.”

Lillemäe lisas, et täpset müügiplaani hetkel veel ei ole. “Enne ei müü, kui oleme veendunud, et hall töötab korralikult. Seepärast ei oska kindlat aega öelda, kuid eks müük sõltub ka pakkumisest.”

Lillemäe sõnul igale soovijale halli ei müüda. “Ostjaks saab olla näiteks suur kontsern, kes tooks hallile sünergiat ning uusi esinejaid,” ütles Lillemäe.

Üks halli idee autoritest Priit Vilba ütles, et Lemminkäinen on halli müügi kavast rääkinud, kuna ettevõte ei taha osaleda meelelahutusäris.

Saku Suurhalli juhatuse esimees Jaanus Vihand lubas, et enne järgmise aasta lõppu omanikuvahetust ei toimu. “Lemminkäinen on halli projekti algataja ning soovib enne näha, kuidas tegevus edasi minema hakkab. Seejärel müüvad jah,” kinnitas Vihand.

Vihandi sõnul on siiski huvilisi juba käinud suurhalli kohta küsimas. “Seni on huvi tuntud Eesti-siseselt,” lausus ta. “Lemminkäinen valib ostjat missioonitundest ja väga hoolikalt, igaühte ligi ei lase.”

“Osta saab see, kes sellest ka kasu lõikaks,” selgitas Vihand. “Spordiringkonnad oleksid võimalikud ostjad, kuid neil pole raha.” Kõige suurema tõenäosusega ostab halli välismaine meelelahutuskontsern, märkis Vihand.

Eesti suurimate meelelahutusfirmade hulka kuuluva Baltic Development Groupi (BDG) juht Peeter Rebane ei soovinud võimalikku huvi suurhalli omanikeringi pürgimise osas kommenteerida.

Avo Lillemäe ütles, et temaga pole ostuhuvilised veel rääkimas käinud. “Me pole ka kiirustanud, kuigi mõneti on meil raha selle projekti all kinni.”

Lemminkäinen omandas enamiku ehk 45 protsenti halli omanikfirma aktsiaselts Rocca al Mare Suurhall aktsiatest 2,25 miljoni krooniga.

“Võimalikku hinda on raske kommenteerida,” ütles Lemminkäineni juht. “Küsimus pole selles, kas saame müügiga kolm või kolm pool miljonit.”

Lillemäe sõnul on hallil seni üle ootuste hästi läinud.