Kuna õigusaktid ei ole kindlalt määratlenud taolise olukorra lahendust, ütles vallasekretär, et otsus tuleb siiski langetada kohapeal. Volikogu esimees Indrek Tiidemann pakkus mõtlemiseks välja vaheaja, kus otsustati, et korraldatakse veel üks hääletusvoor ning kui ka seekord jagunevad hääled võrdselt, heidetakse liisku.


Peale teist vooru tõmmatigi loosi ning valituks osutus reformierakondlasest Ville Pak. Volikogu esimees pani otsuse kinnitamisele ning ühtegi protestihäält see endaga kaasa ei toonud. Kõik 14 volikogu liiget tunnistasid käe tõstmisega otsuse kehtivaks ja asi vormistati ametlikult ära. Ka vallasekretär ütles, et kõik on korras, vormistati valimiskomisjoni otsus ning seejärel volikogu otsus ja jäädi ootama, millal antud dokument Vabariigi valimiskomisjoni jõuab.


Saue valla volikogu isamaaliitlasest liikme Olav Kruusi sõnul ei olnud otsus täna hommikul Vabariigi valimiskomisjoni veel jõudnud ning seetõttu viis ta paberi ise kohale, saades ka allkirja dokumendi vastuvõtmise kinnituseks.


Üllatuslikult on aga volikogu esimees Indrek Tiidemann organiseerinud kirja üheksa volikogu liikme allkirjaga, kus väidetakse, et liisu heitmine ei olnud siiski seaduslik tegevus, kuna seaduses sellist võimalust mainitud pole. Täna hommikul saadeti volikogu liikmetele elektronkiri jätkuistungi pidamiseks homme hommikul. Kruusi sõnul ei näe istungi jätkamist ette ükski õigusakt, tegelikult oodatakse vaid homseks tagasi jõudvaid komandeeringus inimesi, tänu kellele saavutavad Rüütli toetajad valimiskogus ülekaalu. “Meie meelest on see ebademokraatlik ja naeruväärne. Mehed lihtsalt ei oska kaotada,” ütles Kruus. “Kirjale alla kirjutanud üheksast inimesest kaheksa olid istungil ja ei öelnud midagi. Ühte ei olnud isegi kohal, ta ei saagi ju teada, mis seal toimus.”

„Minu andmetel kutsus Villu Reiljan pärast otsuse teatavaks saamist Indrek Tiidemanni välja ja andis kõva käsu asi lahendada,” sõnas Kruus, mööndes, et need on siiski vaid kuuldused. „Valla põhimäärus ütleb, et kui kellelgi on proteste valimiskorra kohta, tuleb need esitada kohe, hilisemad arvesse ei tule.” 

Vabariigi valimiskomisjonist öeldi Päevaleht Online'le, et seadus tõesti liisu heitmist ette ei näe ning hetkel on mõlema osapoole jutud ka veidi vastuolus. "Kui homme hommikune istung toimub, on Saue vallal kaks valijameest. Otsustame esmaspäevasel istungil, mis sellises olukorras pihta hakata."

Indrek Tiidemanni kahjuks tabada ei õnnestunud.