Kuus Saue vallavolikogu liiget esitasid täna kaebuse Vabariigi valimiskomisjonile valla valijamehe mittekinnitamise kohta.

Kaebuse esitanud volikogu liikmed märgivad, et pärast õiguslikult valitud valijamehe kinnitamist on volikogu esimehe uue istungi kokkukutsumine ebaseaduslik. Volikogu liikmed nõuavad Vabariigi valimiskomisjonil ennistada 13. septembril volikogu istungil valitud valijamehe Ville Paki õigused.

Ühtlasi avaldavad rahvasaadikud nördimust, et nende volikogu esimees on kuritarvitanud oma võimu ning kutsunud kokku seadusevastase koosoleku, mida ta nimetab volikogu istungi jätkuistungiks, kuna ükski seadus sellist omavalitsuse töövormi ette ei näe.

Saue valla volikogu kolmapäevasel istungil kogusid esimeses hääletusvoorus vallavolikogu esimees, Rahvaliidu esindaja Indrek Tiidemann ja reformierakondlane Ville Pak võrdselt seitse toetushäält. Kui ka teine voor sama tulemuse andis, tõmmati loosi ning valituks osutus reformierakondlasest Ville Pak. 15. septembril saabus volikogu liikmetele aga kutse „13. septembril 2006.a. lõpetamata jäänud Saue vallavolikogu istungi” jätkamiseks laupäeval, 16. septembril.

16. septembril 2006.aastal kogunesidki üheksa inimest jätkama nn katkestatud istungit ning uueks valijameheks valiti Rahvaliidu esindaja Indrek Tiidemann.

Täna pärastlõunal toimub Vabariigi valimiskomisjoni istung, kus arutlusele tuleb nii Saue valla kui ka Loksa linna valijamehe probleem.