Dokumentaalfilm nimega “Eesti – ajaloo risttee” võltsib fakte Eesti ajaloost Teise maailmasõja ajal. Teose autorid tänavad aga abi eest Venemaa naftatransiidifirma Severstaltrans Grupi juhti Andrei Filatovit.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi pressinõunik Allan Kasesalu sõnul minister oma meelt veel nii ruttu muutnud pole ning toetab endiselt Filatovi püüdlusi saada Eesti kodakondsus. “Minister ise on Moskvas ja ei ole kurssi jõudnud,” ütles Kasesalu Päevaleht Online'ile. Praegu teab kogu ministeerium vaid nii palju, kui lehtedest lugenud on. Kasesalu sõnul ei ole keegi neile filmi vaatamiseks pakkunud ning seetõttu ei oska ta ka täpselt öelda, mis tagajärgi see endaga kaasa võiks tuua.

Tänases riigikogu infotunnis küsis Mart Laar Raivo Palmarult, kuidas kavatseb kultuuriminister valitsuse istungil hääletada Filatovile kodakondsuse andmise küsimuses.

Palmaru sõnul oli selline küsimusepüstitus tervikuna ebaõiglane, kuna Filatov on kõrgelt haritud inimene - filosoofiadoktor ja Moskva ülikooli õppejõud, ning ta ei usu, et tegemist on halva inimesega.


Keskerakonna pressinõunik Toomas Raagi sõnul ei ole tema ega partei esimees Edgar Savisaar filmi näinud ning seetõttu ei oska ta esialgu Keskerakonna seisukohta kommenteerida.