Kirjaliku vastuse saatis Savisaar Jürgensonile juba tänavu veebruaris.

Nimelt soovis Jürgenson teada, kas Põhja-Tallinna linnaosavalitsuse ametnikud käitusid valitsusevastaseid pikette korraldades õigesti, kas ja kui palju eraldati linnaosale raha pikettidega seotud kulutusteks ning kuidas õigustab linnapea maksumaksja raha kasutamist propagandaks?

Linnapea keerutas kõikidele küsimustele vastates sisuliselt samasõnalise tekstiga, öeldes, et linnaosa teenistujate tööülesannete hulka ei kuulu pikettide korraldamine ja seega ei saanud ka keegi pikettide korraldamise eest tasu. Samuti ei ole linnaosa linnapea väitel hüvitanud kellelegi pikettidega seotud kulutusi.

"Tegemist ei ole korruptsiooniga," kinnitas Savisaar oma vastuses. "Töötajatel on õigus väljaspool tööülesannete täitmist telegelda pikkettide korraldamisega ja maksumaksja raha selleks kasutatud ei ole."

Veebruaris kirjutas Eesti Päevaleht, et korteriühistu Uus-Maleva 7 juhatuse esimees Irina Holland alustas valitsusvastaste pikettide korraldamist 2011. aastal. Esimene toimus 2011. aasta 7. detsembril, sellele järgnes pikett 2012. aasta 17. jaanuaril, seejärel sama aasta 14. märtsil ja ka 13. detsembril.

Kuigi Põhja-Tallinna linnaosavalitsus on eitanud kaasosalust korteriühistute korraldatud valitsusevastastel pikettidel ja väitnud, et on saatnud ainult korteriühistute esimeestele infot piketi toimumise kohta, näitavad Eesti Päevalehe käsutuses olevad e-kirjad, et linnaosavalitsuse töötajad olid pikettide korraldamisega otseselt seotud oma tööajast ja tööarvutitega.

Antud asjas on ka politsei algatanud uurimise.