“Arvasin, et see läheb läbi. Seda näitas ka teisipäeval toimunud teise lugemise lõpetamine,” rääkis Seeder Päevaleht Online’ile. Tema sõnul oli selge, et kui Isamaa ja Res Publica Liit ning Reformierakond teisipäeval otsust toetasid, siis neljapäevaks need seisukohad ju ei muutu.

„Arvan, et see parlamendi enamuse tahe, mis on realiseerunud, on mõistlik,” kinnitas Seeder. Veel ei ole teada, mida otsustab president Toomas Hendrik Ilves ning kuidas reageerib valitsus. Seederi sõnul säilib patiseis juhul, kui president seadust välja ei kuuluta. „Pinged on üleval.”

Seeder on arvamusel, et neil poliitikutel, kes soovitavad pronkssõduri rahulejätmist, ei ole kindlasti õigus. „9. maid ja 22. septembrid jätkuvad,” kinnitas ta ning mainis, et inimesed tõstatavad ikka ja jälle selle teema ise üles.

Kindlasti jätkuvad pinged kuni lahenduse saabumiseni ning mõnda aega ka peale seda, arvas Seeder. Ükskõik, kas valitsus otsustab kuju ümber paigutada, sinna alla maetud inimesed välja kaevata ja ümber matta, tuleb kindlasti jälgida häid tavasid ja euroopalikku suhtumist. „Olukord ei peaks jääma igavesti niimoodi, kus igal aastal mitmel korral oleme konfliktide ees, kus pronkspoissi valvab politsei, see ei ole mingil juhul lahendus.”