Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Ain Seppik nimetas väliskomisjoni aseesimeest Marko Mihkelsoni küündimatuks poliitikuks, kes oma isiklike poliitiliste ambitsioonide nimel ei kohku tagasi ka kõige räigemate valede esitamisest.

Seppiku sõnul ei tee Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Mihkelson oma pimedas vihas Keskerakonna vastu vahet idanaabri noorteliikumistel „Noor Venemaa” ja „Noor Kaardivägi” 

„Ajakirjanduse andmetel piketeerisid Eesti saatkonna juures Moskvas ühenduse „Noor Venemaa” liikmed, kel pole Ühtse Venemaaga mingit pistmist,” selgitas Seppik. „”Noor Venemaa” on pigem Žirinovski vaateid jagav organisatsioon.”

Marko Mihkelsoni hinnangul toetab Keskerakond kaudselt Eesti riiklikku sümboolikat teotavad aktsioone Venemaal, kuna on sõlminu koostööleppe aktsioone korraldava parteiga.

"Eesti Moskva saatkonna ees piketeerinud noorteorganisatsiooni "Noor Kaardvägi" liikmed ei tee seda kaugeltki oma lõbu pärast. Poliitilise jõu Ühtne Venemaa tiiborganisatsioon viib selle kaudu ellu ametlike võimude soovitud ja soositud poliitikat," kirjutab Mihkelson oma blogis. Mihkelson soovitas Keskerakonnal lõpetada viivitamatult koostöölepe president Putini parteiga

Seppik ütles, et oma avaldustega õhutab Mihkelson rahvustevahelist vaenu ka siin Eestis.

„Mihkelsoni asjatundmatus ning liigne emotsionaalsus on ohuks Eesti välissuhtlusele,” märkis Seppik. „ See seab kahtluse alla Mihkelsoni suutlikkuse täita väliskomisjoni aseesimehe kohuseid.”

Seppiku sõnul ootab Keskerakond Mihkelsonilt valetamise pärast avalikku vabandamist.

„Mihkelson on viimasel ajal tihti viibinud Venemaal ja suhelnud ka Ühtse Venemaa juhtpoliitikutega, kuid kahjuks ei ole see tema teadmistele mingit mõju avaldanud,” ütles Seppik.  

Keskerakondlase Evelyn Sepa sõnul jääb segaseks, mida peaks Mihkelsoni sõnum endas kandma. "Olen lihtsalt hämmingus. Kuidas võiks sel olla kohta normaalses demokraatlikus ühiskonnas?" ütles Sepp.