Sel kevadel Tallinna linnavalitsuse ideena alguse saanud linna ajalooliste piirkondade tähistamine jätkub arvatavasti sügisel, kuna pealinlased tunnevad märkide vastu huvi. Abilinnapea Taavi Aasa sõnul on inimesed hakanud vaatama silte ja uurima, kus nad asuvad, sest paljud ei tule selle pealegi, et elavad näiteks Kurepõllul, Siilil või Kitsekülas.

Narva maanteel asuva Meye lilleäri omanik Tiina Talivere ei olnud ajalooliste asumite märgistamisega kursis ja väljendas imestust, kuuldes, et tema poeke paikneb Kompassi asumis. Sama moodi raputas Pronksi peatuses bussi ootav pealinlane Marika nõutult pead, kuid pakkus, et elab Kalamaja asumis.

Siiski leiab Taavi Aas, et asumite märgistamine tõstab pealinlaste eneseteadvust. Positiivseks näiteks toob abilinnapea Uue Maailma seltsi, mis korraldas oma kodukandi tähistamise auks lausa väikesed pidustused .

„Mitmetasandiline Russalka ristmik näiteks ei loo linnale mingit sisu, eripärased asumid, sotsiaalsed võrgustikud ja turvalised asumid aga küll,” põhjendas ka Uue Maailma seltsi liige Erko Valk ajalooliste piirkondade tähistamise olulisust.

Sügisel pannakse lisasildid

Mai lõpus alanud asumite tähistamise esimene etapp, millega märgistati kõik Tallinna 84 asumit, lõppes jaanipäeva paiku. Esialgu paigaldati Tallinna suurematele tänavatele kokku 435 märki. Sügisel on kavas lisada väiksematele tänavatele lisasildid, et ajalooliste asumite piire veelgi täpsemalt tähistada.

Asumeid tähistatakse pruunil põhjal valge kirjaga metallsiltidega, mis paigaldatakse asumi piirile sõidu- ja kõnnitee vahelisele alale, et need oleksid nähtavad nii jalakäijatele kui ka autojuhtidele.

Linna kultuuriväärtuste ameti miljööalade osakonna juhataja Riin Alatalu arvates on asumite sildid hämmastavalt väiksed, kuid ta peab kogu ettevõtmist siiski tänuväärseks. Alatalu näeks tulevikus tähiste kõrval infosilte, mis annaksid asumite tausta kohta lisateavet.

Ajalooliste piirkondade täielikuks märgistamiseks vajaminev 826 000 krooni tuli Tallinna linna reservfondist. Paigaldamisega tegeleb seitsmeaastase lepinguga kõiki linna liiklusmärke paigaldav AS Signaal.