Sim­mi­le kuu­lub suur maatükk Rap­la­maal, Raikküla val­las, Pur­ku külas. See oli va­rem kaa­s­oman­dis Mar­tin ja Paul Künna­pi­ga. Sa­ma­de part­ne­ri­te­ga on Her­man Sim­mil se­ni­ni kaa­s­oman­dis maatükk ka Suu­re-Jaa­ni val­las Mun­sis. Sa­mu­ti kuu­lub Her­man Sim­mi­le ma­gus maa­tükk Ida-Vi­ru­maal me­reäär­ses Va­las­te külas.

Nen­de­le kol­me­le kin­nis­tu­le il­mus ei­le juur­de mär­ge, et re­gist­ree­ri­tud on uus kin­nis­ta­mi­s­a­val­dus, mis hoia­tab, et kin­nis­tus­raa­ma­tus­se võib osa kan­deid ol­la te­ge­ma­ta.

Pea­le sel­le kuu­lub Hee­te Sim­mi­le maatükk Pär­nu lin­nas Rin­gi tä­na­val, ka sel­lel oli eil­se kuup­äe­va­ga juur­de tek­ki­nud täp­selt sa­ma vii­de.

Kin­nis­tus­raa­ma­tu kan­ne te­hak­se, seal­hul­gas muu­de­tak­se või kus­tu­ta­tak­se, kin­nis­ta­mi­s­aval­du­se alu­sel. Kin­nis­ta­mi­s­aval­dus la­hen­da­tak­se re­gist­ree­ri­mi­sa­ja jär­gi hil­je­malt ühe kuu jook­sul. Pär­nu maa­koh­tu pres­sie­sin­da­ja Elo Kir­si­puu kin­ni­tas Päe­va­le­he­le, et üldi­selt võib kin­nis­ta­mi­sa­val­du­se re­gist­ree­ri­mi­se ta­ga­maaks ol­la tu­le­va­ne oma­ni­ku­va­he­tus. “Siis­ki võib sel­lel ol­la ka muid põhju­seid. Näi­teks kui te­gu on koh­tut­äi­tu­ri aval­du­se­ga, see tä­hen­dab üldi­selt võlga­sid,” ütles Kir­si­puu. “Sa­mu­ti võib kin­nis­ta­mi­sa­val­dus tä­hen­da­da, et oma­nik soo­vib kin­nis­tu­te­le hüpo­tee­ki.”

Ühe kin­nis­ta­mi­sa­val­du­se saa­nud krun­di kaa­so­ma­ni­keks on Mar­tin ja Paul Künnap, kes mõle­mad väit­sid end te­hin­gust mit­te mi­da­gi tead­vat. “Ma ei tea üld­se, et kin­nis­tu­ga min­geid te­hin­guid peaks teh­ta­ma,” imes­tas Paul Künnap. “Mil­lal need kin­nis­ta­mi­sa­val­du­sed teh­ti?”

Saa­des vas­tu­se, et eil­se päe­va jook­sul, ei osa­nud Paul Künnap en­di­selt mit­te kui­da­gi kom­men­tee­ri­da. Sa­ma tead­ma­tu­ses oli ka Mar­tin Künnap. “Mul po­le õrna ai­mu­gi,” vas­tas ta.

Pea­le sel­le on Her­man ja Hee­te Sim­mil ühi­so­man­dis ela­mu­maa Pa­di­se val­las Vih­ter­pa­lu külas, mil­lel on keh­tiv hüpo­teek sum­mas 2,86 mil­jo­nit kroo­ni.

Her­man Sim­mi­le kuu­lub ela­mu­maa ka Pa­di­se val­las Kei­bu külas. Sel­lel on keh­ti­va kan­de­na mär­gi­tud, et kin­nis­tu­le ja kin­nis­tul asu­va­le ehi­ti­se­le on ta­su­ta isik­lik ka­su­tusõigus Lin­da Vee­vol (snd 1928). Sa­mu­ti kuu­lub Her­man Sim­mi­le ela­mu­maad Saue lin­nas Juu­re tä­na­val.

Kait­se­mi­nis­tee­rium keel­dus ei­le Sim­mi ma­jan­dus­li­ke hu­vi­de dek­la­rat­sioo­ni aval­da­mast. “Kor­rupt­sioo­ni­vas­ta­ne sea­dus mää­rab ame­tii­si­ku­te rin­gi, kel­le dek­la­rat­sioo­ni and­med kuu­lu­vad ava­li­kus­ta­mi­se­le, Her­man Simm sin­na rin­gi ei kuu­lu­nud,” mär­kis mi­nis­tee­riu­mi esin­da­ja Aa­ri Lem­mik.