Laupäevaõhtuse kontserdi ette pakuti Pädaste mõisa Meremaja pubis temaatilist soojendusnapsi ning pärast kontserti sai jalga keerutada Piiri baaris.

Laupäeva õhtul kogunes Koguva küla vabaõhu lava juurde kuulajaid nii Saaremaalt, Muhult kui ka mandrilt. Enne ürituse algust sai keha kinnituseks pruukida Saku õlut ja peale haugata Muhu lesta.

“Oli võimalus minna Kuressaare lossihoovi “Mis värvi on armastust” kuulama, aga siis otsustasime hoopis siia tulla,” kõneles Mait Saaremaalt, kes oli kontserdil kahe lapse ja abikaasaga ning perekonnatuttavatega. “Neid tuure on ju suvel nii palju ja igasuguseid eesti hitikesi saan ma televiisoristki vaadata, parem juba kuulata midagi tavalisest erinevat.”

Kontsert Koguvas algas õhtul veerand kümme Muhu rahvamuusikute tantsu ja lauluga, seejärel astus lavale Saxappeal Band, kes lubas pakkuda rahvamuusikat kogu maailmast. Rohelise kattega lava alumine äär oli kaunistatud pillirooga, saare õhustikku edastasid lava kõrvale seatud kalavõrgud ning paat, kuhu asetatud proÏektorid õhtuhämaruses puulatvadesse valgusvihke heitsid.

Tõsiseks rahvatantsuks läks siis, kui lavale astus Siiri Sisask. Lauljatar võlus publikut ühtviisi tiibeti ja aafrika, vene- ja eestikeelsete lauludega. Muhu rahvariietes tantsijad liitusid tantsuhoos lavaesise kontserdipublikuga ja lavalt kostis George Gershwini “Summertime”, mille ajal kõik esinejad lavale improviseerima kogunesid.

Pühapäeval liitus muusikutega Tallinna Saksofonikvartett ning Põhjala hääled päästeti valla Muhu Katariina kirikus. Põhiliselt tuli ettekandele Villu Veski ja Tiit Kalluste komponeeritud Põhjala saarte rahvaste muusika, mille helikandja jõuab kuulajateni sügise paiku.