Nimelt andis siseministeeriumi kantsler Tarmo Türkson eile hommikul alluvatele teada, et lahkub peagi kantsleri kohalt. Vaherile ei tulnud see siiski ilmselt üllatuseks, sest nagu siseministeeriumi hingeelu hästi tundvad inimesed on öelnud: ime, et Türkson niigi kaua vastu pidas. Kantsler tahtis tegutseda, kuid otsuseid, mille alusel seda teha, ministrilt ei tulnud. Teisalt väidetakse sedagi, et hoopis Türkson oli Vaheri jaoks liiga pehme.

Nüüd lähebki Türkson tagasi teabeametisse, mille peadirektorina ta aastail 2001–2011 töötas. Riigisaladuse ja salastatud välisteabe seaduse kohaselt on teabeameti struktuur, koosseis ja ametikohtade täpsed ülesanded salajased. Niisiis pole teada ka Türksoni uus ametikoht, ent teada on, et see on praegusest madalam. Teabeameti juhiks jääb endiselt pärast Türksonit ametisse saanud Rainer Saks.

Ainuüksi juba peadirektori kohalt Marko Pomerantsi ministriks oleku ajal siseministeeriumi kantsleriks tulnud Türksoni soov minna senisest madalamale kohale näitab, et tal polnud Vaheriga klappi. Ka Eesti Päevalehele vihjati juba kevadel, et Türkson lahkub ilmselt varsti siseministeeriumist.