Praegune kaitseministeeriumi avalike suhete juht Hannes Kont hakkab juhtima kriisireguleerimist ja päästevaldkonda.

Ühena kolmest asekantslerist jätkab tööd Erkki Koort, kes kureeris siiani kogu sisejulgeoleku valdkonda. Eesti Päevalehe andmeil hakkab Koort edaspidi juhtima julgeolekupoliitika suunda, mis tähendab muu hulgas ka kaitsepolitsei kureerimist.

Ka siseminister kinnitas Koorti jätkamist ministeeriumis. Koorti hallata oli seni kolmandik kogu Eesti avalikust haldusest ehk 10 000 ametnikku.

Siseminister ei tahtnud kommenteerida, kellest saab kolmas, tõenäoliselt siis korrakaitse- ja migratsioonipoliitikaga tegelema hakkav asekantsler. „Kõik saab selgeks esmaspäeval,” lubas Vaher.

Eesti Päevaleht kirjutas mais, et siseminister lööb senise sisejulgeoleku asekantsleri koha kolmeks. See tulenes siseministeeriumi uuest põhimäärusest, milles peamine esile toodud muudatus oli senise sisejulgeoleku asekantsleri ametikoha kaotamine tema tööülesannete jaotamisega kolme asekantsleri ametikoha vahel: julgeolekupoliitika asekantsler, korrakaitse- ja migratsioonipoliitika asekantsler ning päästepoliitika asekantsler.