“Ma esitasin teravaid küsimusi tõesti,” tunnistab majandusajakirjanik. “Kuid eeldasin, et abilinnapea selgitab olukorda. Ta ei öelnud aga midagi asjalikku.”

Vilba võis olla ärritatud ka sellest, et Jüri Otist lahtisaamiseks pidi ta maksma 266 000 krooni hüvitist.

Kui pressikonverents sai läbi, ajakirjanikud ja linnaametnikud aga veel saalis olid, pahvatas Vilba oma kõrval seisvale linna avalike suhete juhile Kaido Padarile: “Kuule Kaido, sellele peaks vist vibraatori kinkima.”

“Midagi nii labast ja alandavat pole kordagi kuulnud,” iseloomustab ajakirjanik, noor ema, Priit Vilba käitumist.

Reformierakondlasest abilinnapea oli täiesti veendunud, et on igasugusest kriitikast kõrgemal.

“Ma ootasin tõsimeeli, et ta natuke mõtleb ja vabandab,” räägib ajakirjanik. “Siis helistasin Kaido Padarile ja ütlesin, et naiste solvamine ei peaks linnavalitsuse eesmärk küll olema. Mõne aja pärast helistas Padar ja ütles: “Vilba ootab sind õhtul Palace`is.” Siis andis ta telefoni Vilbale, millele järgnes kõnelus umbes sellises toonis: “Priit siin. Kuulsin, et sa olevat millegi peale ärritatud.” Aga ei mingit vabandust, hoidku jumal! Edasised kõnelused Padariga sisaldasid juba linnavalitsuse harjunud väljendeid nagu “kuradi tädi”.”

“Esimene mõte oli, et ma kaeban nad kohtusse,” tunnistab ajakirjanik.

Priit Vilba telefon oli eile õhtul ühendatud postkasti. Kaido Padar kinnitas, et Vilba olevat tema meelest vabandanud. Tõsi: “Ma andsin oma telefoni Vilbale, millest täpselt jutt oli, seda ei tea. Kuid jäi mulje küll, et abilinnapea vabandas.”

Tõnis Erilaid