“Meie otsus oli üksmeelne, sest soomlaste Suur Pauk lihtsalt oli kõige ilusam,” rääkis Vambola Saks SL Õhtulehele. “Muidugi võivad ilutulestikke hinnata ka asjaarmastajad. See on nagu muusika hindamine - ka võhik saab aru, kui heliteoses mõni noot valesti kõlab. Meie hindasime üldist esteetikat.”

Saksa sõnul oli võistlus heal tasemel. “Soomlaste Tähtiraketti on eelmise aasta Soome meister, lätlaste OdaLux aga Läti tðempion. Ka Arnica on Eesti ilutulestikumeistrite seas tuntud tegija.”

“Ilutulestiku hindamine on nagu meediaarvustuse kirjutamine,” ütles teletäht Vahur Kersna, kes koos Enn Eesmaa ja Peeter Sauliga þüriis osales. “Meediaarvustusi kirjutavad ju tihtipeale ajakirjandusest väga kaugel seisvad inimesed. Loed ja imestad, kui ebakompetentselt võib mõnda asjast hinnata,” ütleb Kersna. “Nii otsustasin ka mina þürii tööst osa võtta. See polnudki raske. Soomlaste Suur Pauk lihtsalt oli nii palju teistest üle. Seal oli harmooniat, kujundid moodustasid teatud rütmi, järgnesid üksteisele, sobisid nii oma värvidelt kui ka proportsioonidelt. Läti ilutulestikul, vastupidi, oli kõik läbisegi ning nende Suur Pauk oli lihtsalt maitsetu.”

Kaire Kenk