Aasta suurimal maaväeõppusel Kevadtorm osalev jalaväepataljon suutis Maidla ja Mäetaguse valdades toimunud viivitusharjutusel vastase edukalt peatada ja asub nüüd kaitsele Soonurme alale Maidla vallas Ida-Virumaal, teatasid suurõppuse korraldajad.
Laupäeval valmistasid pataljoni allüksused ette kaitsepositsioone. Lahingutegevus algab täna õhtul ja kestab kuni esmaspäeva pärastlõunani.

Kevadtormil kokkuharjutatava jalaväepataljoni ülesandeks on tagasi tõrjuda vastase pataljoni suuruse üksuse rünnak ja takistada tema edasipääsu. Pataljon on asunud kaitsele 25 ruutkilomeetri suurusel alal.
Kaitseharjutuse ajal peavad üksused olema valmis ka vasturünnakuteks.

Pärast kaitseharjutuse lõppu hakatakse õppuse kava kohaselt valmistuma rünnakuks, millega alustatakse järgmisel päeval pärast kaitselahingu lõppu.

Pataljoni koostööharjutus Kevadtormi esimesel poolel vältab kokku kaheksa päeva. Kaitselahing on harjutuse teine osa. Sellele eelnes kolmepäevane viivituslahing ning viimase osana viiakse läbi kahepäevane rünnakuõppus.

Tänavusel Kevadtormil kokkuharjutatav jalaväepataljon koosneb Viru, Kuperjanovi, Üksik-vahipataljoni ja Lääne Kaitseringkonna pataljoni ajateenijatest ning kaadrikaitseväelastest.

Kuni 13. maini teevad pataljonile vastutegevust Viru üksik-jalaväepataljoni tankitõrjekompanii ja Kuperjanovi üksik - jalaväepataljoni luurekompanii võitlejad.

25. maini kestva Kevadtorm 2008 eesmärk on harjutada üksuste koostööd jalaväebrigaadi koosseisus ning hinnata erinevate väljaõppekeskuste võitlejatest koosneva jalaväepataljoni valmisolekut.

Aasta suurim õppus võimaldab Scoutspataljonil ja Kaitseliidu maakaitseüksustel lihvida oma valmisolekut ning eri tasandite ülematel ja staapidel saada praktilisi kogemusi üksuste juhtimisel.

Esmakordselt võtab sel aastal Kevadtormist osa ka Läti kaitseväelased kompanii suuruse üksusega. Läinud aasta Kevadtormil osalesid lätlased pataljoni staabiga.

Õppuse hõlmab üheksat valda: Lääne-Virumaal Vinni ja Rägavere ning Ida-Virumaal Maidla, Sonda, Lüganuse, Avinurme, Iisaku, Kohtla, Kohtla-Nõmme, Mäetaguse ja Jõhvi valda.

24. mail koristavad üksused õppuse ala. Kevadtorm lõpeb 25. mail.