Transpordiameti liiklusteenistuse direktori Mati Songisepa sõnul hakkab parklasse sisse ja välja pääsema mööda ühistranspordirada. Kes parkima sõitmise asemel otseteed kasutama hakkab, võib Songisepa sõnul saada 3000 krooni trahvi.

"Las ta sõidab ja maksab selle raha ära, mõnele on 3000 krooni peenraha, aga kui juba viis korda saab trahvi, siis vast võtab mõtlema," ütles liiklusteenistuse juht.

Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja Taavi Kullerkupu sõnul on loogiline, et see, kes liikluseeskirju rikub, ka trahvi saab.

"Liiklusjärelvalvet teostab politsei ja kui inimene antud kohas tõepoolest liikluseeskirju rikub, siis ta saab trahvi," ütles Kullerkupp. Trahvimäär kujuneb Kullekupu sõnul vastavalt liiklusseadusele.

Vabaduse väljaku avatud linnaväljakuks ümberehituse eelduseks olevate tehnovõrkude ümbertõstmine lõpeb riigihanketeates märgitud 30. juuli asemel 13. augustiks. Firmal kulus sobiva liikluskorralduse leidmiseks aega arvatust kauem.

Asjaajamise muutis pikaldasemaks ka möödunud sügisest linnas kehtiv kord, mille järgi suuremate tänavate sulgemised otsustab linnavalitsus.

Põhjuse selleks andis võimuesindajatele mullusuvine ebameeldiv juhtum - ringrajavõistluseks suleti Laagna tee ja Pallasti sild, sulgemise algus langes aga reedele ja tõi liikluses kaasa kaose.