Toomitsa sõnul tuleb väliterrassi külastajatele valmistada umbes 400 toitu päevas. Restorani välimenüü kalleim roog on soomlaste lemmik piprabiifsteek, mille eest tuleb välja käia ligi 200 krooni.

Suvel on terrass põhiline käibe ja tulu allikas ning seetõttu peab menüü olema lühike ja lihtne. “Oluline on, et toidud saaks kähku kätte, et need näeksid head välja, oleksid maitsvad ja kokale kerged valmistada,” sõnas Toomits. Välimenüüsse kuuluvad toidud on tehtud kõik suvehooajaks, sees selliseid roogi ei pakuta. “Põhitooraine on küll sama mis sees, aga väljapanek on kardinaalselt erinev,” ütles ta.

Terrassil suurem toiduvalik

Ka Von Krahli baari mänedžer Alo Puustak ütles, et mõnda nende suvisesse välimenüüsse kuuluvat rooga saab tellida vaid suvel. Terrassimenüü on tehtud spetsiaalselt suvehooajaks ja seal on kallimate hindadega toidud.

Kuku klubi väliterrassil on klubi ühe omaniku Virve Sirgi sõnul suurem toiduvalik kui sees. “Seal on eraldi ettekandjad, eraldi kassasüsteem ja sealt saab tellida ka neid toite, mida klubi ruumidest ei saa,” ütles ta ning lisas, et suvel on all asuvad ruumid täiesti tühjad. Erinevalt teistest söögikohtadest on õlu seal-sel väliterrassil kallim kui siseruumidest ostes. “Ma usun, et klienti viiekroonisest hinnavahest ikkagi teavitatakse,” lausus Sirgi.

Kuku klubi terrassil söömas käinud Maria sõnul talle hinnavahest siiski ei räägitud. “Olin kindla summaga arvestanud ja nägin alles arve pealt, et õlle hinnale oli viis krooni juurde pandud,”ütles ta.