Turneri sõnul pole hea sõbra kaotanud Märtin täna veel valmis ajakirjandusega suhtlema. “Kindlasti teeb ta lähipäevil oma avalduse, kuid millal see juhtub, ei oska ma praegu veel öelda,” lausus Turner Eesti Päevalehele.

Esmaspäeva õhtul Parkide Herefordshire’i maakonnas asuvas kodus aset leidnud kohtumist Markko ja Michaeli perekonna vahel meenutatakse kui väga südamlikku ja nukrat sündmust. “Keegi ei süüdistanud kedagi. Tunti vaid suurt kahetsust juhtunu pärast,” rääkis Turner.

Kohtumisel samuti osalenud Michael Parki teise eestlasest sõbra Juss Rodeni sõnul iseloomustab Michaelit kui inimest kõige paremini tõdemus, milleni jõuti kohtumisel Michaeli sealsete sõpradega. “Ühiselt arutades tuli välja, et Michaeli surma järel ei jäänud tal siia maailma mitte ühtegi vaenlast ja mitte ühtegi negatiivset emotsiooni,” rääkis Roden. “Selline asi iseloomustab Michaeli loomust ilmselt kõige paremini.”

Kui oma eluajal ei pälvinud Park kodukandis avalikkuses eriti suurt tähelepanu, siis traagiline õnnetus tõi maakonna ilmselt kuulsaima sportlase ajalehtede esikülgedele.

Parim jook – jääkülm õlu

Herefordist nime saanud veisetõu järel hüüdnime Beef ehk veiseliha saanud Parki iseloomustatakse lihtsa ja südamliku perepeana. Mehena, kes armastas võistlustevahelisel ajal koos vanade sõpradega kodu lähedal pubis nalja visates õlut juua ja kodus televiisorist ohjeldamatult kõikvõimalikke spordikanaleid vaadata.

Mis on maailma parim jook, küsis ajakirjanik aastaid tagasi Parki käest. “Mitte miski maailmas ei saa vastu jääkülmale õllele,” naeris inglane. Kes on maailma parim rallisõitja? “Markko,” kõlas kindel vastus.

Michael Parki ärasaatmine leiab aset kohalike tavade kohaselt tema kodukohas alles 6. oktoobril. Selleks päevaks saavad maailma parimaks kaardilugejaks peetud inglast tema viimsele teekonnale saatma tulla rallimeestest sõbrad, kes muidu olnuks võistlemas järjekordsel MM-rallil Jaapanis.

Marie Parki ja perekonna isiklik pöördumine

Marie, Victoria, William ja kogu Michaeli perekond tänab kõiki rallimaailmas ja Suurbritannias, rahvusvahelist ja eriti Eesti üldsust nende lahkete sõnade ja sõnumite eest, mis väljendasid armastust ja tuge. On võimatu vastata kõigile isiklikult, aga oleme väga tänulikud siira toetuse eest sel raskel ajal.

Matused

•• Michael Parki matus peetakse neljapäeval, 6. oktoobril kell 12 St Bartholomew’ kirikus Much Marceles Ledburys Herefordshire’is.

•• Kaastundeavaldusi saab saata aadressil joanna.tp@turning-point.com.pl.

•• Kõik sõnumid kogutakse kokku ja edastatakse perekonnale pärast matust.