Segamini on aetud lastele ja täiskasvanutele mõeldud materjalid, laste testi juurde on lisatud valed juhendid ning kogu materjal on koostatud süsteemitult.

Vigane juhend sai võimalikuks, kuna ministeerium ei kuulutanud välja avalikku hanget, et välja selgitada parim võimalik koostaja. Ministeerium ei võtnud ka juba valminud MTÜ materjalile enne selle kasutamist eksperthinnangut.

Üks juht ja töötaja

Ilma hanketa valiti välja MTÜ Laste ja Perede Nõuandekeskus, millel on vaid üks juhatuse liige — Marika Ratnik — ning mille majandusaasta aruande järgi on seal ka vaid üks põhikohaga töötaja. Ehk tegu on ühe naise MTÜ-ga, mis saab iga aasta enda nimele märkimisväärselt palju projekte, mida rahastatakse avalikust rahast. MTÜ mulluse majandusaasta aruande järgi sai MTÜ toetusi ja annetusi oma projektidele kokku 135 487 euro eest. Peamiseks partneriks on sotsiaalministeerium. Ja välja on joonistunud juba nagu iseenesest toimiv koostööskeem: MTÜ projektid valitakse välja ilma avalike hangeteta ja ülekantavad summad on märkimisväärsed.