SDE moodustas selleks töörühma, mida juhib aseesimees Indrek Saar, teatas erakond.

Sotside esimees Jüri Pihl ütles, et sotsiaaldemokraatidel on selge ühisosa nii roheliste kui ka Rahvaliiduga. “Rahvaliiduga on meil sarnased vaated regionaalpoliitikale ning rohelistega jagame lähedasi vaated keskkonnapoliitikas,” märkis Pihl.

Pihl nentis, et tal on väga hea meel Rahvaliidu juhtpoliitikute hiljuti tehtud avalduse üle, et nad võiksid tõsiselt kaaluda liitumist sotsiaaldemokraatidega. “Rahvaliidus on palju võimekaid, teotahtelisi ja ausaid liikmed, kogenud omavalitsustegelasi, oma kodukandi patrioote. Sotsiaaldemokraadid ja rahvaliitlased on teinud edukat koostööd paljudes valdades ja ka väiksemates linnades,” märkis ta. 

Pihl lisas, et Eesti poliitika vasaktsentristlik tiib tugevneks märgatavalt, kui Rahvaliit ja rohelised liituksid Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga.

Ettepanek liituda sotside ja rohelistega on kõlanud varem juba ka Rahvaliidu poolelt, kui selle käisid välja Jaak Allik, Tiit Tammsaar, Jaanus Männik ja Jaan Õunapuu.

Liituma on Rahvaliitu kutsunud juba ka Keskerakond.

Novembri alguseni toimuvad 17 Rahvaliidu maakonna- ja linnaühenduse konverentsid, kus kohalikud erakonna liikmed arutavad erakonna tuleviku üle ning kaaluvad võimalikku ühisosa ja koostööd teiste erakondadega

Kokkuvõtte teeb erakonna volikogu 9. novembril. Volikogu saab moodustada liitumisläbirääkimisteks delegatsiooni, kui liikmed on selleks ettepaneku teinud.