Tallinna volikogu SDE fraktsiooni aseesimehe Hannes Rummi sõnul on rõõm näha, et linnavalitsus soovib pärast opositsiooni teravat kriitikat asuda remontima lasteaedasid. „Samas tahetakse aga jätkata linna koolide kontrollimatut rendile andmist Keskerakonna suurtoetajatele, kui linnal endal on olemas kõik võimalused ise koolid korda teha,” märkis Rumm.

Nii esitavad sotsiaaldemokraadid linnaeelarve eelnõusse muudatusettepaneku suurendada 99 miljoni krooni võrra investeeringuid koolide kapitaalremondiks. Samuti taotleb erakond raha lastaialaste toidukulude katmiseks ja töövihikutoetuse suurendamiseks.


Sotsiaaldemokraadid on vastu keskerakondliku linnavõimu plaanile tõsta uuest aastast ühistranspordi piletihinda ja teevad ettepaneku ühtlustada kõigi Tallinna ühistranspordi sõidukijuhtide palgad.

Lisaks taotleb erakond raha osaliseks remondiks lasteaedades, mille linnavalitsus eelarve eelnõust lihtsalt välja jättis.

„On väga kahetsusväärne, et sõnades rohelist ja lapsesõbralikku pealinna loov linnavalitsus on oma tegudes täiesti vastupidistel positsioonidel,” ütles Hannes Rumm.

Tallinna sotsiaaldemokraatide esimehe Jaak Juske sõnul on esitatud muudatusettepanekute katteallikaks linna meediakulude oluline vähendamine, linnvara müügi ja üksikisiku tulumaksu laekumise prognoosi tõstmine ning linna laenukoormuse osaline suurendamine.

Tallinna 2007. aasta eelarve eelnõu teine lugemine on linnavolikogus täna õhtul. Eelnõu järgi on eelarve mahuks 6,5 miljardit krooni.