Mehe 300. liigiks osutus Põhja-Ameerikast eksikülalisena Noarootsi Haversi kanti sattunud kiripugu-rüdi.

Nordbald alustas Eestis linnuvaatlusi 1993. aastal. Nordblad ütles, et Eestis lindude vaatlemise innustuse saanud ta kuuldusest, et Eestis on palju rohkem väike-konnakotkaid ja soo-loorkulle kui Soomes. Soomlased tulid siis Eestisse asja üle vaatama ja muidugi oli kohe selge, et kuuldused vastavad tõele. Sama retke ajal oli põnevamatest lindudest näinud ta ka siniraagi Valga kandis.


Eesti linnuharulduste komisjoni esimees Margus Ots ütles Päevalehele, et 300 linnuliiki on õige kõva tulemus ja eeldab väga kõvasti tööd, eelkõige on vaja väga palju linnuvaatlusi teha.


Läänemaal Haversis nähtud Kiripugu-rüdi (Calidris melanotos) on Põhja-Ameerika liik ja Eestis nähti teda alles teist korda. Esmavaatlus pärineb möödunud aasta septembrist, kui Uku Paal kohtas seda liiki Ilmatsalu tiikidel Tartumaal. 
 

Eestis kolmesaja linnuliigi vaatlemisele on kaunis lähedal veel mõnedki soomlased. Sampsa Cairenius, kes on Eestis vaadelnud 296 ja Lauri Mäenpää 295 liigiga. Eestlastest hoiab enim Eestis vaadeldud linnuliikide rekordit Margus Ots vähemalt 290 liigiga.