Suurärimees Oliver Kruuda laiendas oma äri meediasse, sõlmides eile lepingu ajakirju Sporditäht ja Ärielu välja andva Inreko Pressi ostuks.

“Sotsiaalselt aktiivse ettevõttena tajub AS Kalev kaasvastutust avaliku arvamuse kujundamisel ja kuigi ettevõte ei kavatse sekkuda omandatavate väljaannete sisusse, soovime erinevatel juhtudel pakkuda väljaannetele täiendavat lisaväärtust,” seisab ettevõtte teates.

Inreko Press tegeleb raamatute kirjastamise ja trükiteenustega ning avalike ja pressiürituste korraldamisega. Lisaks kirjastatakse ajakirju Sporditäht ja Ärielu.

Kruuda ei soovinud veel avalikustada, mida ta nende kahe ajakirjaga plaanib ette võtta ning kas nendele võib lisanduda veel väljaandeid.

Samuti ei tahtnud ta öelda, kas ostu võib tõlgendada rahul- olematusega praeguse meedia vastu või soovina anda ajakirjandusse oma panus.

Inreko ei ole ainus Kruuda huviorbiiti sattunud meediaettevõte. Üleeile tasus AS Kalev Ida-Virumaa maakonnalehte Põhjarannik välja andva AS-i PR Põhjarannik aktsiate eest, omandades neist 19,4 protsenti. Avalikul suulisel enampakkumisel müüdi seitse AS-i PR Põhjarannik B-aktsiat ning parima pakkumise tegijaks tunnistati AS Kalev.