Tänaseks on Otepääl tehtud jäädvustustest saanud avalikkuse liigse tähelepanu objekt, mis on hakanud segama meie sportlaste ettevalmistust võistlusteks, teatas suusaliit täna edastatud avalikus pöördumises.

"Arusaamatuse põhjustas suusaliidu sisene möödarääkimine, mille tulemusena ei pruukinud kõik asjaosalised olla seonduvaga lõpuni kursis," seisab avalduses.

Pilt tehti majandusministri ametlikul külaskäigul Otepääle 27.-28 juulil 2006, et tutvustada Tehvandi spordikeskust kui Eesti spordi- ja regionaalarengu olulist objekti.  Suusaliit peab enda ülesandeks tutvustada kõikidele asjaomastele ministeeriumitele ning erinevatele ühendustele ja erakondadele suusaspordi arenguks tähtsaid objekte ning nende olulisust ühiskonnale.

"Suusaliidul on hea meel tõdeda, et õlg on alla pandud spordile kõikide poliitiliste jõudude ning Tehvandi spordikeskuse arendamise vajadust teadvustatud," teatas peasekeretär Jüri Järv suusaliidu nimel.

"Meie kõigi ühine eesmärk on, et meie olümpiavõitjad saaksid harjutada ja võistelda ilma lisapingeteta. Eesti suusaliit on poliitiliselt neutraalne organisatsioon ning vabandab veelkord kõigi asjaosaliste ja koduste pöidlahoidjate ees," ütleb Järv avalduses. "Suusaliit lubab teha omalt poolt kõik, et saaksime üheskoos jätkuvalt tunda rõõmu meie tublide sportlaste võitudest."