See on Lasnamäel kogutud, neljas tulemus seal tegelikult. Kindlasti oleks tahtnud rohkem, oleks tahtnud Lasnamäelt ikkagi mandaati saada. Reformierakond, kes pani Lasnamäele oma linnapeakandidaadi, jäi samamoodi mandaadita. Arvestades, et Tallinna suurimas ringkonnas said kolm opositsioonierakonda kamba peale ühe ringkonnamandaadi, on see sama tulemus, mis eelmisel korral. Kui kogu ülejäänud pott läheb ikkagi Keskerakonnale, siis see on teiste tegemata töö ja illustreerib ka seda, et valijate keeleline vastandamine on endiselt määrava tähtsusega.

••Kus te viimased paar nädalat enne valimisi olite? SDE esimees oli justkui ära peidetud.

Eks ma Lasnamäel peidus olin. Käisin üsna palju tänaval kampaaniat tegemas, nii palju kui ajaraamid lubasid. Aga olin ka põhitöökohal riigikogus, võtsin sõna olulistes küsimustes. Tõsi, vahepeal täitsime kolleegidega töökohustusi NATO parlamentaarsel assambleel. Mõned kallid kampaaniapäevad läksid ilmselt sellega ka kaotsi.

Loe edasi, mida arvab Mikser oma kesise häältesaagi ja erakonna esimehe kohal jätkamise kohta ning miks ikkagi oli sotside kampaania niivõrd tagasihoidlik.