Tartu Ülikooli kinnisvaraosakonna juht Erkki Ääremaa nentis Päevalehele, et selle lepingu lõpetamise ja ka näiteks hiljutise Teletorni renoveerimistööde hanke nurjumise põhjused on üsna suure tõenäosusega samasugused. "Eks need pakkumised tehti ehitusturu madalseisus ning võeti liiga suuri riske, et alltöövõtjate abil õnnestub hinnad alla lüüa," kirjeldas Ääremaa.

Lepingu lõpetamise hetkeks on töödest teostatud hinnanguliselt kuuendik ning Ääremaa sõnul jääb ka Nordecon Ehitusele makstud summa suurusjärku kuuendik ehk kümme miljonit krooni. Lepingu lõpetamise eest tuleb ehitajal maksta ka leppetrahvi, kuid selle suurust ei soovinud kinnisvarajuht vastavalt kokkuleppele ehitajaga avaldada. "Ka pole see summa veel lõplikult selge, sest tehtud tööde hindamine veel käib," lisas ta.

Nordecon Ehituse (varasem Eesti Ehitus) teatel lõpetati leping "seoses erimeelsustega, mida osapooled ei suutnud lahendada lepingu edasiseks teostamiseks". Nordecon pidanuks 62,1 miljoni krooni eest järgmise aasta juuniks ehitama TÜ Narva kolledži uue õppehoone koos lisanduvate väliskommunikatsioonidega ning rekonstrueerima ka tänava.

Ääremaa nentis, et nüüd tõenäoliselt lükkub edasi ka kolledži uue õppehoone valmimine ning kardetavasti muutub ehitus ka seniarvatust kulukamaks. Järgmise sammuna on tarvis järelejäänud töid täpselt hinnata ning kuulutada välja ehitushange, et saaks pooleliolevat ehitust jätkata. "Loodame, et räägime paari-kolme kuu pikkusest hilinemisest ja seda ka lõpptähtaja puhul," lausus ülikooli kinnisvarajuht. "Hinnast rääkides - eks me prognoosime, et ju ta kallineb, kuid loodame, et jääme meile eraldatud eelarve piiridesse."

Tartu ülikooli Narva kolledži uue õppehoone ehitust rahastab põhiosas Euroopa Regionaalarengu Fond, ülikooli omaosalus on projektis kuus protsenti.

Juulis teatas Tallinna teletorni renoveerimishanke võitnud KMG Ehitus, et soovib ligi 103 miljoni krooni suuruse mahuga lepingu lõpetada. Urmas Sõõrumaa enamusosalusega firma põhjendas sisuliselt vaid mõni päev pärast renoveerimistööde algust lepingu lõpetamise soovi asjaoludega, et ehitusplats ei olevat õigeaegselt üle antud, töömahtude muudatustes on ebakõlad ning finantseerimisküsimused on lahtised. Ka teletorni renoveerimist rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist.