Politseinik tappis oma pere ja iseenda

Taasiseseisvumisaja esimene nelikmõrv toimus Tartus, kus 1993. aasta novembris tappis noor politseinik oma neli sugulast.

19-aastane konstaabel Janek laskis teenistusrelvast une pealt maha oma onu, tema naise ja kaks last. Seejärel tappis ta iseenda.

Järgmine nelikmõrv toimus Kohtla-Järvel

1998. aasta aprillis laskis 43-aastane Anatoli Kohtla-Järvel maha neli inimest: oma naise, tolle sõbra ja kaks sõbrannat.

Kohtla-Järve paneelelamute rajoonis asuva maja esimese korruse korteri suures toas tapetuna lamanud Andrei (27), Jelena (39), Alla (36) ja Tatjana (25) surnukehad leidis üürikorterit kontrollima tulnud korteriomanik.

Politsei avastas sündmuskohalt TT-püstoli koos kahe padrunipideme ja kuue lahingupadruniga.

Majaelanike sõnul tegeldi mõrvapaigaks olnud korteris moonipurust valmistatud narkootikumide müümisega.

Tartu teises nelikmõrvas tapeti ka kaks last

Eesti taasiseisvumisaja kolmas nelikmõrv toimus taas Tartus. 1999. aasta novembris tappis 28-aastane Enn Soinaste tänava majas neli inimest.

Naabrite käest viinaraha nõutama läinud mees tappis noaga 2-aastase ja 8-aastase tüdruku, nende 38-aastase ema ja tema 23-aastase meessugulase.

Politsei kutsuti kahekorruselisse elumajja kella poole ühe paiku päeval. Politseipatrull leidis korterist nelja inimese surnukehad ja tabas peagi mõrvas kahtlustatu, 1971. aastal sündinud Ennu, kes elas sama maja teisel korrusel.

Mõrva põhjus oli viinaraha: öö otsa joonud Enn läks alumise korteri elanikelt rohkema joomapoolise ostmiseks raha küsima ja seda saamata tõi ta toast noa ning tappis keeldunud naabrid.

Politsei andmetel oli Enn tapmise hetkel tugevas pohmellis.

Neljas nelikmõrv taas Kohtla-Järvel

Eile pärastlõunal leiti Kohtla-Järvelt ühe paneelmaja teise korruse korterist neli laipa: terariistalöökidega oli tapetud 20-aastane Ilja, sama vana Maša, abielupaari veidi üle aasta vanune laps ja külla tulnud 18-aastane neiu.

Mõrvas kahtlustatavana ei ole veel kedagi kinni peetud. Tapmise motiividest kõneldes on politsei kinnitusel peaaegu välistatud röövmõrv.