Kui Paldiski maanteel Astangu tänava ja linna piiri vahelisel lõigul veebruaris valgustus sisse lülitatakse, on valged kõik teeregistrisse kantud linnatänavad.

“See on meie viimane registris olev valgustamata tänav,” ütles kommunaalameti hooldusosakonna peaspetsialist Tiit Tammvee. “Ülejäänud tänavad on kõik valmis, aga sellel 1,3 kilomeetril polnud elanikke taga.”

Õismäe linnaosa ja linna piirava Tähetorni tänava vahel oleva teelõigu valgustuse ehitab veebruari lõpuks 956 000 krooni eest välja konkursi võitnud aktsiaselts Elektritsentrum.

2006. aasta alguses oli 53 kilomeetrist pimedatest tänavatest välisvalgustuse arengukava järgi linna valgustada veel 22,5 kilomeetrit. Tänavu jäi 27,5 miljoni krooni eest valgustada 13,3 kilomeetrit tänavaid.

Sel aastal valgustatud tänavatest tõstab hooldusosakonna juhataja Tarmo Sulg esile Soolahe ja Kiviranna tee, Lehtmäe, Lume, Nõlva, Suurevälja ja Loomuse tänava, Suur-Sõjamäe ja Betooni tänavad linna piirini, Väike-Sõjamäe, Pelguranna ja Vana-Kuuli tänava. Parasjagu on töös Kotka 14 ja Spordi 13 ala.


47 491 valgustit

Tallinna tänavavalgustuse hooldajal KH Energia-Konsultil on oktoobri alguse seisuga korras hoida 47 491 valgustit ja 1602 kilomeetrit liini. Lampide sisselülitamiseks läheb tehnikaosakonna juhataja Toomas Roosna sõnul õhtuti pisut üle viie minuti.

Järgmise aasta valgustusplaani põhirõhk on sisekvartalitel, jalgteedel, lasteaedadel ja mänguväljakutel.

Vastuseks Pikaliiva tänava elanikule, kes muretseb mittetoimiva tänavavalgustuse pärast, ütles Tarmo Sulg, et tänava valgustamine sõltub tänava lõpuni ehitamisest.

“Oleme nüüd kõik nurgatagused valgustanud ja püüdnud kõikidele kirjadele positiivselt reageerida,” kinnitas Tiit Tammvee. Peaspetsialisti sõnul on valgustamisega jõutud nii kaugele, et ametisse on jõudnud esimesed kaebused,

kus mõni linlane kurdab, et tuppa paistev tänavavalgustus häirib.