Eilsel päeval tipptundide vahele jääval ajal said uued täidised augud Paldiski maantee linnaäärses otsas ja Kadaka teel. Enne seda olid nädalavahetusel parandatud Majaka tänav, Pärnu maantee, Tartu maantee, Endla tänav ja mitmed teised tänavad.

Tänavuses linnaeelarves on teede paranduseks ette nähtud 3,76 miljonit eurot, millega saaks parandada 106 000 ruutmeetrit teid, kuid siiani on remonditud kõigest 600 ruutmeetrit.

Tallinna kommunaalamet on seejuures välja arvutanud, et linn vajaks enda vajaduste katmiseks eelarvesse teeparanduseks ligikaudu 6,5 miljonit eurot, kuid linn põhjendab sellest summast kaugele jäämist riigi otsusega jätta linnale kütuseaktsiisi varem laekunud hulgast vähem. Viimati suutis pealinn kõik vajalikud teeparandused ära teha 2008. aastal.

Kevadised tolmupilved peaksid teedelt kaduma 1. maiks, kui tänavapuhastajad on linnale tiiru peale teinud ja talvel kogunenud jääkained kokku korjanud.

„Suurimaid magistraale on mõned korrad juba kastetud, et tolmu kinni hoida,” sõnas linna pressiesindaja Jaan Rõõmussaar. „15. mai on heakorrakuu lõpp juba mitu aastat järjest ja 1. maiks on kommunaalameti partnerid tänavapuhastajad tänavad talvistest puistematerjalidest puhtaks teinud. Lilled istutatakse sellel nädalal. Homme [täna] saavad luiged Kadrioru tiigile ja 10. maiks saavad tööle purskkaevud,” lisas pressiesindaja.

Linnaosad ootavad talgulisi

Talvise lume alla kogunenud ja nüüd välja sulanud sodi koristamisel saavad kaasa aidata ka kõik vabatahtlikud, sest 27. aprillil toimuvad üle pealinna heakorratalgud. Eile koristati näiteks Nõmme kergejõustikuklubi eestvedamisel Nõmme maastikukaitseala jooksurajad.

„Talgud on kavas ka Tallinna botaanikaaias, Tallinna kalmistutel ja Kadrioru pargis,” teatas Monika Jasson Tallinna keskkonnaametist. „Heakorrakuu pidulik lõpetamine toimub laupäeval, 12. mail Kristiine kevadlaadal Tondimõisa pargis, kus autasustatakse kõige aktiivsemaid heakorrakuust osavõtjaid,” meelitas Jasson.

Abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul üritatakse lööklauset „Lööme linna läikima” kandval heakorrakuul kõige enam kaasata koolide ja lasteaedade lapsi ja noori, et õpetada neile sedakaudu hoolikamat suhtumist neid ümbritsevasse keskkonda.MillalTalgud üle linna

27. aprilli heakorratalgud

Haaberstis Kakumäe rannapargis kell 10

Kesklinnas Skoone bastionil kell 10

Kristiines Sõjakooli pargis kell 14

Lasnamäel Pirita jõe ürgoru maastikukaitsealal, Priisle tee piirkonnas kell 10

Mustamäel sotsiaalkeskuse hoovis Ehitajate tee 82 kell 13

Nõmmel Lauliku lasteaia ümbruskonna haljasalal kell 16

Põhja-Tallinnas Süsta pargis kell 13

Pirital Merivälja pargis kell 9LöökaugudSel nädalal hakatakse suuremaid löökauke lappima järgmistel tänavatel:

Astangu, Endla, Liivalaia, Raua, Roosikrantsi, Sõle, Tõnismäe, Tööstuse ja Tehnika tänaval, samuti Männiku teel, Kadaka teel, Rahumäe teel, Rannamäe teel, Tammsaare teel ja Smuuli teel, Kaarli, Sõpruse ja Vabaduse puiesteel ning Narva, Tartu, Paldiski ja Pärnu maanteel.
Seoses löökaukude igapäevase tekkimisega võib muutuda ka tööde tegemise nimekiri.