Tallinna linn tahab Balti keti 20. aastapäeva märkida temaatilise filmiga ja korraldas selleks filmide ideekavandite konkursi.

Konkursile esitati kolm kavandit ja komisjon tunnistas neist parimaks OÜ Videomeedia ideekavandi filmile tööpealkirjaga „Baltikumi loorberid“.

Tallinna abilinnapea Kaia Jäppineni sõnul on OÜ Videomeedia filmi žanriks ajalooline dokumentaalfilm, mis keskendub ärkamisaja ja laulva revolutsiooni temaatikale.

Tallinna linn toetab filmi valmimist  250 000 krooniga, filmi kogueelarveks on planeeritud ca 400 000 krooni. Lisaks Tallinna linnavalitsuse toetusele rahastab  filmi ka tootja OÜ Videomeedia.  Raha loodetakse saada ka kultuurkapitalilt ja EFSA-lt.

Filmi toodab OÜ Videomeedia, stsenaristiks on Mati Talvik ja režissööriks Toomas Lepp. Filmi orienteeruv pikkus on 40-45 minutit. Filmi ideekavandile oli lisatud ETV huvikiri filmi näitamiseks telekanalil. 

Tallinna kirjandus- ja filmikulud

Eelmisel nädalal eraldas linnavalitsus Inno ja Irja Tähismaale 200 000 krooni Vladimir Panovi juhtumist raamatu kirjutamiseks.

Märtsi alguses andis linn Keskerakonda kuuluvale Peeter Võsale 400 000 krooni äsjaloodud vaba ühiskonna liikumisest dokumentaalfilmi tegemiseks.

Tegemist on 45-minutilise dokumentaalfilmiga, mille eeldatav valmimisaeg on tänavu juulis. Filmi tootmise kogumaksumus on 474 065 krooni.