Raepressi teatel on turul on hulk müügimajakesi, kust saab osta jõuluteemalisi kaupu ja sööki-jooki, lisaks aga on turul ka kultuuriprogramm.

Mõistagi on palju jõuluteemalisi etteasteid aga ka muid muusika- ning tantsuetendusi. Esineb näiteks Credo-Allika Kammerkoor, mis on võitnud konkurssidel mitmeid auhinnalisi kohti ja näha saab  Cambridge’i ülikooli laulukoori jõulukava ning Carolina tantsustuudio jõuluprogrammi.

Uudisena näidatakse suurel ekraanil filme, asjakohaseid klippe ning möödunud aegade menusaateid. Demonstreeritakse Marko Leino Jõululugu, Heiki Ernitsa Lepatriinude jõule, Heino Parsi Lumeveskit, Aarne Ahi Kingikratti, Toivo Kösteri Kitsast Kinga. Aasta viimasel päeval saavad turulised osa Viini Filharmoonia uusaastakontserdist.

Jõuluturul toimub ka jõululuuletuste konkurss, kauneima piparkoogi valimine, parima omatehtud jõuluehte konkurss ja kuuse ehtimise võistlus.

Jõuluturu kultuuriprogramm algab 27. novembri keskpäeval ülempäkapiku tervitusega, ent tõelise jõuluaja saabumist tähistab esimese advendiküünla süütamine pühapäeval 28. novembril kell 14.00. Sõna võtavad Tallinna linnapea Edgar Savisaare ja Tallinna praost Jaan Tammsalu. Advendiküünalde süütamine jätkub kuni jõuludeni igal pühapäeval samal ajal.

Kolmapäeval, 22. detsembril tähistatakse talve algust. Reedel, 24. detsembril kuulutab linnapea välja jõulurahu.

Aastavahetuse järgsetel turupäevadel pakuvad kultuurilist külakosti erinevad rahvusseltsid. Näha saab vene rahvuskultuuri organisatsioonide ühenduse SADKO uusaastaprogrammi, Eestimaa Valgevenelaste Assotsiatsiooni, Eesti Aserbaidžaani Kultuurikeskuse AJDANi, Eesti Lätlaste Seltsi ja Rahvuskultuuride Ühenduse LÜÜRA kultuuriprogramme. Õigeusu jõule etendab kollektiiv Krupiskie Muzõki.

Jõuluturg 2010 on avatud 9. jaanuarini.