Tallinn kuulutas eelmise nädala lõpus välja, et algatab linnarahva toetamiseks abipaketi, mille najal rasked ajad üle elada. Ühe punktina on abipaketis kirjas, et  2010. aastal eraldaab linn neli miljonit krooni Tallinna Energiaagentuuri loomiseks, kuid paraku ei tea linnavalitsus veel isegi, kuidas nimetatud agentuur tegutseb ja millega linlasi aitab.

Väljavõte Tallinna abipaketist

Energiaagentuur on institutsioon, mis toetab ja arendab säästvat energiamajandust, annab säästva energiatarbimisega seonduvat nõu, pakub teenust, mis on seotud kohaliku energiamajanduse rakendamisega. Energiaagentuur on nii energiatootjate, -tarbijate kui ka otsustajate partner.

Selleks, et hakata koordineerima kõiki energeetikaga seonduvaid küsimusi, oleks otstarbekas luua pädev ühtne institutsioon, kes haldab kogu linna energeetikategevusi.

Linnavalitsus: energiaagentuuri kontseptsiooni pole veel olemas

Eesti Päevaleht palus Energiaagentuuri kohta selgitust linnapea nõunikult Alar Pingilt, kelle ametijuhendi kohaselt on tema tööülesanne abipaketi elluviimise koordineerimine.

Päevalehte huvitas, millal agentuur valmib ja millega tegelema hakkab. Samuti palus Päevaleht lahti selgitada, mis on „kohalik energiamajandus“ ja mida tähendab sellega „seotud teenuse“ pakkumine.

„Paljudes Euroopa linnades on energiaagentuurid olemas. Tallinn töötab sügiseks välja Energiaagentuuri täpsema kontseptsiooni ning sellest selgub, kas Energiaagentuur luuakse olemasoleva linna struktuuriüksuse juurde või asutatakse selleks uus,“ vastas endine Kalev Meedia juht.

Päevaleht palus vastuseid täpsustada ja kordas küsimust: mis asi energiaagentuur ikkagi täpselt on? Samuti palus Päevaleht tuua näiteid linnadest, kus linnavalitsuse andmetel energiaagentuurid juba olemas on.

„Hetkel siia midagi ei lisaks, kuna Tallinn töötab sügiseks välja Energiaagentuuri täpsema kontseptsiooni,“ vastas Alar Pink.