Abilinnapea Deniss Boroditš ütles, et 2007. aastal sõlmitud teenuselepingu kohaselt pidanuks kõigile Tallinnas veel ühisveevärgi ja kanalisatsiooniga ühendamata tarbijatele selle võimaluse loomine maksma kokku 1,49 miljardit krooni. „Vahepeal on aga majanduskeskkond muutunud ja võrreldes 2007. aastaga on ehitushinnad oluliselt vähenenud,” selgitas Boroditš.

Abilinnapea kinnitusel tehak­se kõik tööd siiski kavakohaselt ära ja kehtima jääb ka kahe aasta tagune lõpptähtaeg: 2011. aasta märtsi lõpp on aeg, mil Tallinnas ei tohiks enam olla ühtegi kodu, millel pole ühendust linna kanalisatsiooniga. Praegu ootab kanalisatsiooni veel 6000 ühisveevärgiga liitunut.

Pealinn ja AS Tallinna Vesi alustavad lähiajal ka kõnelusi järgmise aasta veehinna üle. Veefirmaga sõlmitud leping annab tariifi määramiseks valemi, mis koosneb kaheprotsendisest K-koefitsiendist (investeeringute kate), juuni seisuga 0,9-protsendisest tarbijahinnaindeksist ja seadusemuudatuste mõjust. Boroditši sõnul soovib linn, et veehind ei tõuseks.