Küsimusele, kas laupäeval toimuvale kahele kontserdile, millest üks toimub Estonia teatri ees ning teine Tammsaare pargis, on plaanitud ka politsei lisajõude, vastas Ratas: „Laupäev on tähtis päev, mil meie vabariigile valitakse president ja üks tähtsamaid küsimusi on, et presidendivalik tuleb langetada. Ma arvan, et on ükskõik, kes keda toetab ja ma ei näe midagi paha, kui inimesed toetavad erinevaid kandidaate. Kuid sellel, kes plaanib vägivallamõtetega kohale minna, soovitan küll koju jääda.”

Viimasel kolmel nädalal on linnavalitsus olnud ühenduses ka politseiga ning igapäevase koostöö tulemusena loodetakse 22. september võimalikult rahumeelselt üle elada. Linnapea sõnul on suure töö ära teenud ka Pronkssõduri ümarlaud, kus viimane kord võeti vastu manifest 22. septembri rahumeelseks möödumiseks.

Lisapolitseinikke hetkel kummakski päevaks ette nähtud pole, kuna Ratase sõnul on lisapolitseinike määramine riiklik küsimus ning linnasüsteemis selliseid politseiametnikke ette nähtud pole. Täna hommikul teatas Põhja politseiprefektuur siiski, et eelolevaks nädalalõpuks on kaasatud ka julgestuspolitsei ja keskkriminaalpolitsei töötajad, 30 ametnikku teiste politseiprefektuuride regionaalsetest tugiüksustest ning Sisekaitseakadeemia politseikolledži kadetid.