Tallinna linnakantselei meediasuhete juht Georg Pelisaar ütles Päevaleht Online`ile, et Trio AS-ga sõlmitud lepingu alusel maksab saade „Linnatund“ Kuku raadio eetris Tallinnale kuus 12 304 krooni ja 65 senti, millele lisandub käibemaks. „Koos käibemaksuga läheb Kuku raadiole veidi üle 14 500 krooni,“ täpsustas ta.

Rohkem eetriaega ostab linn aga erinevatel telekanalitelt. „Meil on kehtiv leping TV3-ga. Seal on meil lõigud liiklussaates „Stop“, kus käsitletakse Tallinna liikluskorralduse probleeme.

Ühe rubriigi pikkus liiklussaates on 2-4 minutit ja selle eest maksab linn 5000 krooni pluss käibemaks.

19. veebruaril sõlmis Tallinna linnavalitsus lepingu telekanaliga Kalev Sport, mille järgi jooksevad sellel vähemalt aasta lõpuni kord kuus saated „Tele-Tallinn“. Tegemist on saadetega, kus linnapea Edgar Savisaar vastab linnakodanike küsimustele.

Lisaks sellele jooksevad seal linna kultuuri- ja spordisaated. Iga kolme saate peale läheb linnal kokku üle 133 000 krooni.

Linnal on lepingud ka kolme venekeelse telekanaliga. Pelisaar rääkis, et Orsentis ja TVN-kaabeltelevisioonis jooksevad kummaski 20-minutilised telesaated. „Tegemist on teemasaadetega, mis tutvustavad keskkonna- ja praktilisi küsimusi,“ selgitas ta.

Ühe saate hinnaks on nendel kanalitel koos käibemaksuga 17 500 krooni. „Sellel poolaastal oleme kokku leppinud nelja sellise saate osas,“ märkis Pelisaar.

18. märtsist aga hakkavad Pervõi Baltiski Kanali igapäevases hommikuprogrammis olema ka Tallinna linna puudutavad teemalõigud. Ühe hommikusaate hinnaks on lepingu järgi 18 775 krooni. Kuni 2008. aasta lõpuni on kavandatud ligi 200 hommikuprogrammi saadet.