Hiljuti läkitas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) üsna vähe tähelepanu saanud teate, millest selgus, et valitsus on kiitnud heaks plaani luua omavalitsuste osa tänavate hooldamiseks fondi. Riik toetab sealt just neid omavalitsusi, mille tänavatele teeb lisakahju riigimaanteedelt või sadamatest tulev transiitliiklus. Palju raha selles fondis ei ole, laiali saab jagada kolm miljonit eurot.

Kui näiteks Haapsalule antakse kindlate teelõikude remondiks 383 000, Kärdlale 470 000 ja Sillamäele 600 000 eurot, siis Tallinnale ei pudene sealt kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sule sõnul midagi.

„Tallinn ei saa sihttoetusest midagi, küll aga kaotas ligikaudu 300 000 eurot, kuna see kolm miljonit eurot võeti maha proportsionaalselt kõigile omavalitsustele ettenähtud summadest,” rääkis ta. „Tallinna näitel moodustab 2013. aastal teehoiuks riigieelarvest eraldatav toetus 2,32% Tallinna tegelikust vajadusest. Neljandik autokütustest kasutatakse Tallinna territooriumil, mistõttu oleks taristu kasutajate jaoks ootuspärane, et ka vähemalt neljandik arengutegevustest toimuks Tallinnas.”