Tallinna linnavolikogus on täna kinnitamisel Tallinna teine abipakett aastateks 2011-2012, millega linn pakub raskustesse sattunud linnaelanikule ja ettevõtjatele 51 toetavat abimeedet maksumusega 400 miljonit krooni (ligi 25,5 miljonit eurot), teatas Raepress.

Tallinna teises abipaketis keskendutakse kuuele valdkonnale: tööpuuduse leevendamine, toetused ja sotsiaalabi, raskustesse sattunud inimeste nõustamine, soojusenergia kulude vähendamine, ettevõtluse toetamine ning tarbijate kaitse.

Tallinna linnavolikogus opositsioonis oleva Reformierakonna hinnangul abipakett aga vaid linna eelarvekulude ümberjutustus, mitte sisuline dokument.  „Abipaketi puhul on tegemist illusoorse dokumendiga, mis kirjeldab kulusid, mida linn nii ehk nii järgmisel aastal teeb,“ ütles Reformierakonna fraktsiooni esimees Remo Holsmer. „Enamik paketis kirjeldatud tegevused tööpuuduse leevendamiseks on õiged ja Reformierakond toetab neid. Selle jaoks pole aga tarvis säravat vormi.“

„Korterelamute energiasäästlikumaks muutmise rahastamine või erinevate toetuste maksmine on kõik tavapärased eelarvelised kulutused,“ lisas ta. “Samahästi võiks linna investeeringute kava nimetada abipaketiks, sest seeläbi antakse tööd ettevõtjatele.“

Holsmer tõi näiteks, et töötukassa kulutab järgmisel aastal töötule 2 miljardit krooni, kuid pole erinevalt linnast pidanud vajalikuks 100 000 eksemplaris ajalehe trükkimist, et oma töövõitudest tööpuudusega võitlemisel raporteerida.