Kommunaalvaldkonna eest vastutava abilinnapea Deniss Boroditši sõnul pole pealinn linna kanaliseerimist ise sellise tähelepanu alla võtnud, tegemist on ikkagi riigi pandud kohustuste täitmisega. „Tallinn peab jälgima ja täitma Eesti vabariigi poolt võetud kohustusi ja direktiive ja üks nendest on kanaliseerimine aastaks 2011, tegelikult me investeerime eelkõige torustike loomisse ja liitumisvõimalustesse,” selgitas Boroditš. „Selleks et 2011. aastaks oleks linn kanaliseeritud, tuleb neid rahasid investeerida.”

Boroditši sõnul poleks aga endise investeerimismahuga kindlasti suudetud seda programmi täide viia.

Pealinnas oli 2008. aasta lõ­puks rajatud 815 kilomeetrit kanalisatsioonitorusid ja 913 kilomeetrit veetorusid, kuid ainu­üksi kanalisatsioonitorusid peaks kommunaalameti andmeil järgmise aasta lõpuks lisanduma veel üle 128 kilomeetri.

99,8 protsendil vesi kodus

Boroditši sõnul ei tohiks kanalisatsioonivõrku investeeritava raha hulk enam nii palju suureneda, sest läinud kuul sõlmiti AS-iga Tallinna Vesi kokkulepe, et kanalisatsioonitorustik rajatakse pool miljardit krooni odavamalt kui algul plaanitud.

2007. aasta lõpu seisuga oli Tallinnas jooksev vesi või kraan 99,8 protsendil leibkondadel, kanalisatsioon 97,6 protsendil ning tualettruum ja vesiklosett 99,3 protsendil peredel.

Tallinna keskmine tegevus­alade kulutuste kasv jäi nelja aasta jooksul napilt alla 50 protsendi ja teise peamise suurenejana paistsid silma linna enda administreerimiskulud – volikogu ja neid teenindavate institutsioonide ülalpidamine.

Tallinna linnakantselei võimas PR-armee

••    Linnakantselei juures tegutsev avalike suhete teenistus teeb ametnike arvult silmad ette

nii mõnelegi linnaametile.

••    35-le linnakantselei maine heaks tegutsevale suhtekorraldajale võib lisada veel pea iga linnaosa avalike suhete ametnikud, pressiesindajaid leidub ka haridusametis ja keskkonnaametis.

••    Kui piirduda võrdluses vaid

35 linnakantselei alla jääva PR-ametnikuga, ületab pressiarmee arvukuselt nii spordi- ja noorsooameti, perekonnaseisuameti kui ka linnaarhiivi. Samuti on vähem ametnikke Pirita linnaosavalitsuses.

••    Linnakantseleis töötab 211 inimest, järgneb Lasnamäe linna­­osavalitsus 149 ametnikuga.