“Selle tuuri lava on suurem ja keerulisem ning seda ehitab rohkem inimesi,” võrdles Hale kahte rollingute lava. “Seekord on ka B-lava, mida mööda staarid lähevad publiku sekka.”

Hale meenutas “Voodoo Lounge”-tuuril lava ehtinud hiigelsuurt kobra kujutist, mis jättis publikule võimsa mulje. Ta lubas, et seekordne Babüloni sild, mis viib rokistaarid otse pealtvaatajate hulka, jääb kontserdikülastajatele kauaks meelde.

“Sild kerkib kontserdi haripunktis üle vaatajate peade, millest moodustub omaette lava,” selgitas kontserdi Eesti-poolne tootmisjuht Aivar Sirelpuu.

Lava ehitus algab hommikul kell kaheksa ja kestab ühtejärge kaksteist tundi kolm päeva. Ehitamine peab lõppema neljapäeva õhtul, mil hakatakse paigaldama helivõimendust.

Rolling Stonesi lava on 25 meetri kõrgune ehk kümnekorruselise maja suurune. Tootmisjuht Robert Hale’i sõnul on rollingute lavad olnud veelgi kõrgemad, kuid siinsel laval saab näha rohkem efekte ja seda on keerulisem ehitada. Laulukaarest lava kõrgem pole, aia taga seisjad näevad Oru väravast veidi lava ülemist äärt.

Lava hõlmab kogu laulukaare ala muruesise asfaldini ning kulgeb laiuselt tuletornist raadiotornini. Lauluväljaku murule pannakse kontserdi tehnika alla puidust plaadid, publikule mõeldud muruala jääb katmata.

Tulevärgiks läheb kohe kontserdi alguses, sest rokihiiglastel on kombeks iga esinemist suure pauguga alustada. Lisaks pürotehnikale kasutatakse mitmesuguseid valgusefekte.

“Keset lava on maailma suuremaid teisaldatavaid ja transporditavaid Sony videoekraane, mis tagab hea nähtavuse ka ülal lauluväljaku mäeveerel,” selgitas Sirelpuu. Tema kinnitusel on valmis juba kolmandik lavataguseid ruume, mida hakatakse täna sisustama.